20 Οκτ 2011

Λογο…θεραπεία με IPAD – Μέρος Β’



Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε εφαρμογές για το IPAD που μπορούν να εφαρμοστούν στη συνεδρία. Επειδή οι περισσότερες εφαρμογές (Apps) είναι σε Αγγλική Γλώσσα – και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν- παρακάτω θα δούμε ποιες από αυτές μπορούν να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα.


1)      My first couplets C- flashcards: πρόκειται για κάρτες ανάκλησης όπου μέσα από τις ρυθμίσεις μπορείτε να σβήσετε το αγγλικό κείμενο και να πληκτρολογήσετε στα ελληνικά. Επιπλέον, μπορείτε να διαγράψετε την αγγλική εκφώνηση κ με την επιλογή REC να ηχογραφήσετε μία εκ νέου. Έτσι οι εικόνες θα παρουσιάζονται με την ελληνική λέξη ενώ ταυτόχρονα θα ακούγεται η ελληνική εκφορά τους. 

 



2)     Flash cards , Μy first words, Μy first food festival, ABA flash cards emotions, Τogether κ.ά. : σε αυτά τα Apps μπορεί απλά να γίνει απόκρυψη των λέξεων και σίγαση της φωνής (μέσω ρυθμίσεων) έτσι θα έχετε μια μεγάλη ποικιλία από εικόνες ανάκλησης (με αντικείμενα, ενέργειες, ρήματα, συναισθήματα κτλ.).      
 


 
 3)     Μια σπουδαία εφαρμογή είναι το AUTISM APPS απαραίτητη για κάθε λογοθεραπευτή που έχει Ipad. Εκεί βρίσκονται οργανωμένες όλες οι σχετικές με την Λογοθεραπεία εφαρμογές και παρόλο που η ονομασία παραπέμπει μόνο σε Αυτισμό, υπάρχουν δραστηριότητες για κάθε είδους διαταραχή. Μάλιστα είναι χωρισμένες ανά κατηγορία π.χ. Social skills – Writing skills – Sensory – Text to speech – Creative play και πάρα πολλές ακόμα. Επιλέγοντας μια κατηγορία εμφανίζονται στην οθόνη σας όλες οι εφαρμογές που υπάρχουν (δωρεάν κ μη).



Κλείνοντας, υπάρχουν πολλές ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες και διασκεδαστικά παιχνίδια (memory με ζωάκια, παιχνίδια οπτικοκινητικής αντίληψης κ.ά.), όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά έστω 5’ στο τέλος κάθε λογοθεραπευτικής συνεδρίας.
 
Καλή εξερεύνηση…

Ειρήνη Γιαμούκη – Λογοθεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου