27 Απρ 2011

Το Top 5 Ικανοτήτων Νίντζα που έχουν οι Λογοθεραπευτές!

 
Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ακούν τη λέξη "νίντζα", φαντάζονται τους Power Rangers, τα Χελωνονιντζάκια ή απίστευτα γρήγορους ανθρώπους που φορούν ολόσωμες μαύρες φόρμες και μάσκες. Μαντέψτε!! Όταν εγώ ακούω να μιλούν για ένα άτομο με δεξιότητες ninjutsu (η ιαπωνική πολεμική τέχνη που χαρακτηρίζεται από κρυφές κινήσεις και καμουφλάζ), το πρωτο πράγμα που  έρχεται στο μυαλό μου είναι... ένας λογοθεραπευτής! Παρακάτω είναι τα 5 επικρατέστερα χαρακτηριστικά νίντζα που έχουν όλοι οι λογοθεραπευτές:


5. Ταχύτητα

  •  Καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος κι έτσι αξιοποιούμε κάθε λεπτό της συνεδρίας μας. Είμαστε γρήγοροι και δεν αφήνουμε στιγμή να πάει χαμένη. Ένας λογοθεραπευτής έχει την ικανότητα να μεταδώσει στον πελάτη του πολύτιμες πληροφορίες εβδομάδων μέσα σε μία τριαντάλεπτη συνεδρία. Αυτό βοηθά στο να γίνουν οι ασθενείς μας κάτοχοι μαύρης ζώνης στην επικοινωνία!!

4. Δύναμη

  • Συνεχώς ακούω ότι η γλώσσα είναι ένας από τους πιο δυνατούς μύες του σώματος.  Σύμφωνα με αυτό, οι λογοθεραπευτές είναι επιφορτισμένοι με το να "δαμάσουν" τη γλώσσα του ασθενή τους ώστε εκείνος να μπορέσει να προφέρει το φώνημα-στόχο σωστά. Θεωρητικά δηλαδή, παλεύουμε εκούσια με τον πιο δυνατό μυ του σώματος καθημερινά και ποτέ δεν τραυματιζόμαστε. (Τύφλα να'χει ο Chuck Norris!!! Χα!)

3. Σθένος

  •  Τα παιδιά σήμερα είναι τόσο συνηθισμένα στην άμεση ικανοποίηση των αναγκών τους που παλεύουν με την αναμονή για οτιδήποτε. Μερικές φορές οι ασθενείς μας δε σημειώνουν πρόοδο αμέσως, όμως εμείς ποτέ δεν εγκαταλείπουμε αυτούς ή τη θεραπεία. Πάντοτε ενημερώνουμε τους ασθενείς ή τους γονείς ότι θα είμαστε παρόντες όσο χρόνο χρειαστεί. Οι λογοθεραπευτές, όπως και οι νίντζα, είναι υπομονετικοί, ψύχραιμοι, έχουν κατανόηση και είναι αφοσιωμένοι στον στόχο τους.

2. Τεχνικές

  •  Οι νίντζα έχουν σπαθιά και πετούν μεταλλικά αστέρια αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ τα χρειάζονται για να είναι αποτελεσματικοί. Το ίδιο και οι λογοθεραπευτές, διαθέτουμε τόνους θεραπευτικό υλικό αλλά ΔΕΝ το χρειαζόμαστε για να κάνουμε φοβερή θεραπεία. Προσαρμοζόμαστε σε κάθε κατάσταση και είμαστε οπλισμένοι με άπειρες επιλογές και ιδέες για αποτελεσματική θεραπεία.

1. Εξυπνάδα

  • Οι νίντζα είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται πολλά και διαφορετικά όπλα και να εξασκούν την τέχνη τους παντί καιρώ και πάση ώρα (στη βροχή, στο σκοτάδι, στο δέντρο κλπ). Η ποικιλία κάνει τους έξυπνους! Είμαστε εκπαιδευμένοι να αξιολογούμε, να διαγνώσκουμε, να θεραπεύουμε και να βοηθούμε στην πρόληψη διαταραχών που σχετίζονται με την ομιλία, τη γλώσσα, την αντίληψη - επικοινωνία, τη φωνή, την κατάποση, τη ροή. Σε μία μόνο ημέρα μπορεί να δουλέψουμε με ασθενείς προσχολικής ηλικίας, εφήβους και ηλικιωμένους. Η παροχή υπηρεσιών σε ένα τόσο ευρύ φάσμα ασθενών απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και έντονη συγκέντρωση.

Όπως καταλαβαίνετε, ένας νίντζα δεν είναι απαραίτητο να φορά μαύρα, να πέφτει από το ταβάνι και να κομματιάζει τα πάντα στο δωμάτιο. Ο όρος "νίντζα" ταιριάζει γάντι και σε έναν λογοθεραπευτή. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσουν τι δουλειά κάνετε, μπορείτε να απαντήσετε: "Είμαι ένας νίντζα του λόγου!!!"
Τώρα έχετε και αποδείξεις...!!!



Μετάφραση:
Ευαγγελία Δ. Σούπη
Λογοθεραπεύτρια
Κομνηνών 39 και Χασιώτη
Ιωάννινα
evageliasoupi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου